Voedingsplan

Het gezonde en verstandige afvalplan van Fitness Club Buurse.

“train uw metabolisme om puur lichaamsvet te verbranden, 24 uur per dag en 7 dagen per week en speel zo al uw overgewicht kwijt….. zonder ook maar een seconde op dieet te gaan”.

afvallen-e1396534128168
Het ontwikkelde programma voor voedingsbegeleiding beoogt op een verantwoorde manier in combinatie met bewegen, door persoonlijke begeleiding, gewicht te verliezen of te winnen.

Gebaseerd op het eten van voldoende calorieën in de juiste verhouding tussen eiwitten, vetten en koolhydraten is dit dieet erop gericht om opgeslagen vet te verbranden en daardoor in gewicht en omvang af te nemen.

In tegenstelling tot veel diëten, die erop gericht zijn een zo laag mogelijk aantal calorieën te laten eten, gaat dit dieet uit van een op de persoon berekende energiebehoefte met daarin een berekening van de dagelijkse caloriebehoefte gekoppeld aan het beweging / arbeidspatroon van de deelneemster.

Dit heeft vaak tot gevolg dat er meer gegeten moet worden dan men gewend is. ( te weinig eten remt of legt de stofwisseling stil = geen resultaat!! ).

Deze wijze van eten voorziet dus in een energiebehoefte waarin normaal gesport en gewerkt kan worden zonder dat men de vetvrije massa (gezond lichaamsweefsel) schade toebrengt en men zich tijdens bezigheden mega ellendig voelt.

Doordat de energiebehoefte 200 tot 300 calorieën lager dan de dagelijkse behoefte wordt gesteld zal dit tekort aan calorieën dienen te worden aangevuld.

weegschaal

Door de verhoudingen in de voedingsstoffen zal dit tekort onherroepelijk worden aangevuld uit de vetreserves.

Om te kunnen berekenen wat de dagelijkse energiebehoefte is dienen het vetpercentage en het gewicht bepaald te worden. Deze weging en bepaling geschieden elektronisch (geen huidplooidikte meting). Aan de hand van deze uitkomst wordt de vetvrije massa berekend welke noodzakelijk is voor het berekenen van de dagelijkse energiebehoefte. Vetvrije massa is het gedeelte van het lichaam dat energie verbruikt en dus gevoed dient te worden.

Na bepaling van de energiebehoefte waarin ook de vermindering van het aantal calorieën om af te vallen is verwerkt kunnen de voedingslijsten worden uitgezocht.

Deze voedingslijsten kunnen afwisselend worden gebruikt. de volgorde waarin de maaltijden gegeten worden kan door de deelneemster zelf worden bepaald als er maar rond de geadviseerde tijdstippen gegeten wordt.

De voedingsmomenten, in totaal 6 per dag, liggen rond de 2 tot 2,5 uur na elkaar.

Vervanging van bepaalde voedingsmiddelen door andere kan in sommige gevallen vrij eenvoudig. Hierin voorziet een vervangende voedingsmiddelenlijst welke bij de voedingslijsten ontvangen wordt.

Meer ingrijpende aanpassingen dienen in overleg te geschieden en zijn niet altijd mogelijk. De variatie in voedingslijsten is groot. Ook zgn. luxe lijsten met b.v. een appelpunt of een mars, ovenfrites, hamburger en zelfs lijsten met stampot andijvie en uitgebakken dobbelsteentjes spek behoren tot het assortiment. Alles in de juiste verhouding van de voedingsstoffen en gebaseerd op de caloriebehoefte van de deelneemster.

De te eten voedingslijsten worden door de deelneemster gekozen uit een groot aantal lijsten. Zo kan er een dieet worden samengesteld welk in het verlengde ligt van het normale voedingspatroon. Voordeel hiervan is dat men nagenoeg met de pot mee kan eten en niet apart hoeft te koken. De lijsten spreken altijd over gekookte waarden; wat de deelneemster mag eten kan gewoon worden afgewogen.

De sleutel tot het succes van dit systeem is dat wat er op de gekozen voedingslijst staat in de hoeveelheden zoals vermeld wordt gegeten. Naarmate dat de afwijkingen groter worden zal het resultaat afnemen.

In overleg wordt de deelneemster 1 maal per week gewogen. Tevens wordt het vetpercentage bepaald. het wegen dient te gebeuren onder vergelijkbare omstandigheden rond hetzelfde tijdstip. Dit om een zo objectief mogelijk beeld te krijgen van het teruglopende vetpercentage en/of het gewichtsverlies. Hierdoor wordt het mogelijk om bij tegenvallende resultaten bij tijds in te grijpen door b.v. aanpassing van de te eten calorieën.

appel

Het afval programma van fitness club buurse duurt 5 weken.

In deze 5 weken wordt er geadviseerd om 2-3 keer per week te gaan sporten.

Op deze manier kan je 3-6 kilo afvallen.

Na deze 5 weken, weet je hoe het voedingsprogramma werkt en kan je er een eigen invulling aangeven. De trainingsintensiteit blijft 2-3 keer per week en de metingen zullen nu om de 4 weken plaats vinden als controle.